.Cara Merawat Hb Rendah

Harini umi nak cerita Cara Merawat Hb Rendah

[11/22, 5:43 PM] : Salam..
Saya nak tanya. Customer ni dah hb rendah. Pastu dia beli vitalea utk naikkan hb. Tapi kesiannya hb turun dari 10.5 ke 9.5 ๐Ÿ˜… ada cadangan tak nak buat macam?
[11/22, 5:55 PM] : Wslm. Sy dulu ambik sekali dgn vitamin c. Sbb vitamin c sgt membantu penyerapan zat besi. Kalau kat hospital dulu pun doc bg pil iron dgn vit c
[11/22, 5:57 PM] : Dah suggest vitamin c Kat dia. Xde duit haritu
[11/22, 5:57 PM] : Sis ambik berapa biji ye Vita-Lea?
[11/22, 5:57 PM] : Vitamin c Pulak berapa biji?
[11/22, 5:57 PM] : Setuju dgn cadangan Dea.
Ambil skali dgn Vit C.
Kalau amal skali dgn Bcom pun bagus.

Kalau takde bajet, dalam vitalea tu pun ada je Vit C.

Haniza boleh check cara pengambilan dia.
Berapa biji di ambil?
Kalau hb rendah. Tak cukup ambil 2 sahaja. Kena ambil 3 atau 4.
[11/22, 5:58 PM] : …biji lepas sarapan

…biji lepas dinner
[11/22, 5:58 PM] : Doc, kalau customer Ni Ada lagi 1 bulan je nak beranak. Ada possible ke hb dia akan naik?
[11/22, 5:59 PM] : InsyaAllah Mmg Boleh naik. ๐Ÿ™‚
[11/22, 6:00 PM] : Waktu sarapan dia takde ambil vitalea dgn susu atau calcium kan?
[11/22, 6:01 PM] : Tak ada doc. Saya suruh dia mkn Ngan air kosong
[11/22, 6:04 PM] : Kalau suggest makan vitalea dengan jus oren, ok ke doc? Mungkin boleh bantu tngkatkan vit c dalam badan?

Boleh tu, bagus tu

Mesti ambil Vita Lea, b Complex n Vita c untuk mengatasi hb rendah,b Complexย  perlu diambil kerana ia meningkatkan sel darah dan hemoglobin. B Complex juge menukar gula dalam darah kepada tenaga dan mengawal stress. Vita C menambah dan menguatkan imun badan anda,menambah antibiotik dalam badan, membuat badan rasa ringan,mengelakkan rase demam dan lemah2 badan.

Mak umi hb rendah umi bagi dia vitamin set hb rendah,seminggu dia ambil Vita c, Vita Lea n b Complex, alhamdulillah seminggu hb nya kembali normal

Nak TAMBAH DUIT, tapi tak tahu cara? Wasap utk 10 ORG anak didik sahaja.
PELAJAR & SURIRUMAH diutamakan. Inbox sis๐Ÿ‘Œ

wasap umi 60194052553